И СВИ ЋУТЕ

 

           Овај блог није о нечему новом  дакле, проблем  је већ одавно постао хроничан. Међутим, повод за ово што говорим за мене је био и те како нов и одавно ме ништа није овако поразило, натерало  ме да се постидим над свим жалопојкама због недостатка новца и сличних томе свакодневних и свеопштих наших преокупација.

           Елем, неопходноим „реструктурирањем „ стана, испоставило се да се, одједном, појавила гомила непотребне гардеробе коју сам уредно сложила у кесу, са намером да је оставим испред куће, како се то овде иначе ради, не би ли неком била од користи. Мислећи о неком сиротом човеку коме ће то много значити, оставим кесу у току ноћи  јер сутрадан све, као чаролијом,  једноставно нестане. Нисам, међутим, очекивала да ћу ујутру, када сам кренула у куповину, испред куће видети комшију који је заронио у кесу, помно и ужурбано истражујући по гомили.  Преплави ме неки чудан стид када сам га препознала, схвативши да је он мене већ видео, па је вероватно закључио да је боље да “не вади главу из кесе” како га не бих препознала. Ја сам, такође, инстинктивно применила соломонско решење и , наравно, правила се да га нисам препознала.  Продужих улицом не знајући више ни куда сам, ни зашто пошла. Комшију иначе познајем већ доста дуго, онако на „Добар дан“, не знам пуно о њему, али знам да у оваквој ситуацији није био раније. Кренувши низ улицу, осетила сам  да је и он у исти мах нестао, па се неприметно окренем и заиста, нема ни комшије ни кесе!

             Да ли је могуће да се тако брзо стрмоглављујемо , без обзира на то што нам је из године у годину, у ствари, све боље!? Сад ми је бар јасно како то никако нисам могла да схватим до сада. Е, сад има и друга старна-  врхунско лицемерје – захваљивање пензионерима што су добровољно помогли стабилизацију државе, само се не сећам да их је ико ишта питао. И сви ћуте!

Advertisements

Author: skriboportal

Ja sam ono što jesam! Nema više. Nema dalje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s